Поїзд “Москва-Сімферополь” пустять в обхід України

Прагнучи спростити російським туристам шлях у “Крим наш”, у Москві вигадали черговий оригінальний хід.
Як повідомляє “Комсомольская правда”, держпідприємство “Кримська залізниця” (колишня кримська дирекція Придніпровської залізниці, націоналізована урядом АРК після проголошення “незалежності” і “приєднання” Криму до Росії) запускає прямий поїзд із Москви в Сімферополь в обхід України.

sim-mosc

Уперше такий план було озвучено в червні, й тоді фахівці оцінили його досить критично. Мовляв, надто складно, та й належної інфраструктури бракує.
Але оскільки ініціатива походить “згори” й відповідає наказу президента РФ Володимира Путіна терміново розв’язати проблему транспортної доступності Криму, відповідальні органи взялися терміново втілювати її в життя.

За планом, потяг із російської столиці йтиме через Воронеж і Ростов-на-Дону до порту Кавказ у Краснодарському краї. Там пасажирів попросять вийти й тимчасово пересісти на пасажирський пором для перетину Керченської протоки. А поїзд тим часом поставлять на інший, спеціальний пором.

У Керчі мандрівники знову повернуться в свої вагони і поїдуть далі, до Сімферополя.

Звісно, зручним цей шлях назвати складно. Як і коротким – загалом поїзд перебуватиме в дорозі 40 годин.

Але моральний спокій цінніший за комфорт – завдяки новому маршруту російські туристи зможуть не боятися нападу страшних фашистських бЕндерівців, позаяк не залишатимуть надійні російські терени.

Наразі у залізничному відомстві Росії займаються технічним опрацюванням графіку та маршруту руху нового поїзда. Запустити його планують уже в серпні.
Орієнтовна ціна квитків – 2,8 тисячі рублів за місце в плацкартному вагоні та 5,2 тисячі – в купейному.

Як писав “Смак подорожника”, зараз до Криму з Росії можна добратися або літаком, або комбінуючи інші види транспорту: поїздом до Краснодара або Анапи, потім автобусом, поромом і знову автобусом. На увесь шлях діє єдиний квиток.

За інформацією голови компанії “Російська залізниця” Володимира Якуніна, на період із 1 травня по 19 серпня вже продано 134 тисячі таких квитків.

 

“Смак подорожника”  © 2014

Facebook Comments

.

Прокоментувати