МЗС України не радить нашим туристам у Єгипті виходити за територію готелів без крайньої потреби

Міністерство закордонних справ України рекомендує співвітчизникам, які відпочивають у Єгипті, без крайньої потреби не залишати готелі в зв’язку з ускладненням безпекової ситуації в цій країні.

Українські туристи в одному з готелів Хургади. Фото "Смак подорожника"

Українські туристи в одному з готелів Хургади.
Фото “Смак подорожника”

Через дії радикально налаштованих угруповань почастішали випадки нападу на військові об’єкти, поліцейські ділянки. Зростає кількість випадків, коли об’єктами нападу стають магазини, ресторани та інші цивільні об’єкти, повідомляє прес-служба МЗС України.

“МЗС наполегливо рекомендує громадянам України, які планують відвідати Єгипет, та громадянам України, які вже перебувають на території цієї країни, без крайньої потреби не залишати місця проживання, по можливості уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, не здійснювати несанкціоновану фото- та відеозйомку, а також не вступати в суперечки з місцевим населенням”, – йдеться в повідомленні.

МЗС України виступило із засудженням терористичних актів на Синайському півострові, які призвели до численних втрат серед військовослужбовців Єгипту.

1 липня в Єгипті в безпрецедентних бойових зіткненнях з ісламськими екстремістами на півночі Синаю загинули десятки людей.
Точне число загиблих досі не відоме. За одними даними, жертвами атак на 19 блокпостів і розташування збройних сил та поліції в районі міст Шейх-Зувейд і Рафах стали близько 20 солдатів і офіцерів, кілька потрапили в полон. Згідно з іншою інформацією, напади забрали життя понад 60 військовослужбовців і мирних жителів. Силовики знищили принаймні 23 ісламських бойовиків.

Після терактів на Синаї Ізраїль закрив усі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Єгиптом, так що потрапити автобусом на екскурсію з Єгипту до Ізраїлю наразі неможливо.

“Смак подорожника” 2015

Facebook Comments

.

Прокоментувати